Elérhetőségek

Sorokpolány Község Önkormányzata

9773 Sorokpolány,
Petőfi Sándor u. 19.
Telefon:
+3694556000
Fax: +3694556000
E-mail:
sorkifaludhivatal@pwnet.hu

Pályázatok / Minibölcsőde létesítése Sorokpolányban

Minibölcsőde létesítése SorokpolánybanProjekt azonosító száma:TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00022

Kedvezményezett neve:Sorokpolány Község Önkormányzata

A Projekt címe:Minibölcsőde létesítése Sorokpolányban

Szerződött támogatás összege:80 000 000 Ft

A támogatás mértéke:100%

Projekt tervezett befejezési dátuma:2021. 11. 30.

 

 

                                                            

A projekt átfogó célja a sorokpolányi bölcsődei ellátás helyi infrastrukturális feltételrendszerének megteremtése révén Sorokpolány község és a vonzáskörzet településeinek népességmegtartó erejének növelése, a helyi társadalmi kohézió erősítése. Az ellátás létrehozása és a kapacitások növelése nagymértékben elősegíti a településen élő kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését. A specifikus cél a bölcsődei feladatok ellátásához szükséges épület felújítása, új férőhelyek kialakítása céljából, valamint az akadálymentesítés feltételeinek megteremtése.

Sorokpolány Község Önkormányzata a költségtakarékosság elvét szem előtt tartva a meglévő, korábban iskolai célokat szolgáló épület átalakításával tervezi a minibölcsőde létesítését. Az épületben az óvoda jelenleg is működik, az egykori alsó tagozatos iskola elhelyezésére szolgáló épületrész kihasználatlan, a telek területe 15560 m2. A telek közműellátottsága megfelelő, kiépített (összközműves). A telek megközelíthetősége véglegesen kiépítve, szilárd burkolatú úton megközelíthető.

Az átalakítással érintett épületrész alapterülete közel 160 m2. Tekintettel arra, hogy az épület 2002-ben épült, műszakilag jó állapotban van. A beruházás során az épület átalakítása, felújítása történik meg, melynek keretében belső válaszfalak átépítése, burkolatok cseréje, vizes helyiségek átalakítása történik meg bölcsőde céljainak, a jogszabályi előírásoknak megfelelően. A meglévő alaprajz kismértékű átalakításával, a belső elválasztó falak és nyílások módosításával kialakítható egy 8 fős mini bölcsőde üzemeltetésére alkalmas épület. A korábbi általános iskolai tanteremként szolgáló helyiségben kialakításra kerül egy 46 m2-es csoportszoba, valamint egy tejkonyha. A bölcsőde a meglévő főbejáraton keresztül lesz megközelíthető, amely egyben babakocsi-tárolóként is fog szolgálni. Innét nyílik az akadálymentes mellékhelyiség, valamint a mosókonyha. A gyermek átadó a zsibongón keresztül közelíthető meg, innét nyílnak a személyzeti helyiségek, öltöző, valamint a gyermek fürdető és -WC. Az átadón keresztül közelíthető meg az óvodai épületrészben található melegítőkonyha, mely a bölcsőde étkeztetését is szolgálni fogja. Az épület fűtését és melegvíz-ellátását meglévő gázkazán biztosítja, amely az óvodai épületrész fűtésétől független fűtési lehetőséget biztosít a minibölcsődei épületrész számára. Az áramellátás költségeinek csökkentése érdekében napelemes rendszer telepítése tervezett.

A fejlesztés keretében a bölcsőde működtetéséhez szükséges eszközök beszerzése is megtörténik, ami egyrészt az épület részét nem képező bútorzat, másrészt a gondozók munkájához szükséges irodai és egyéb eszközök, illetve a nevelési feladatokhoz szükséges játékok beszerzését jelenti, így az újonnan kialakítandó épület felszereltsége teljes egészében biztosítottá válik a projekt keretében. A beszerezni kívánt eszközök mindegyike szerepel a vonatkozó jogszabályi előírásokban.

 

 

A Project tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

A kivitelező kiválasztására vonatkozó egyszerű beszerzési eljárás sikeresen lebonyolításra került, a nyertes ajánlattevővel vállalkozási szerződés került megkötésre 2021. január 19-én. A munkaterület átadás 2021. február 9-én zajlott.

2021.február 09-én megtörtént a munkaterület átadás, ezt követően a kivitelezési munkálatok elkezdődtek. A kivitelezés 2021. június 16-i állapot szerint elérte az 50%-os készültséget. Részben elkészültek a külső munkák (külső csatorna, földmunka, kerítésépítés) az építőmesteri munkák (bontási munkák, kőműves munkák, nyílászáró elhelyezés,felületképzés) és a gépészeti szerelés, valamint a villamos szerelés.

A kivitelező a beruházást 2021.július 28-án készre jelentette,a vállalkozási szerződés műszaki tartalmának megfelelően elkészültek a kivitelezési munkálatokkal. A műszaki átadás-átvételi eljárás 2021.augusztus 06-án megkezdődött, és sikeresen le is zárult. A projektben beszerzendő eszközök beszerzése folyamatban. A működési engedély kiadás folyamatban.

A projektben beszerzendő eszközök beszerzése megtörtént. A működési engedély kiadásra került.

2021. szeptember 25-én ünnepélyes átadó került megrendezésre.


« Vissza az előző oldalra!

Sorokpolány Község Önkormányzata - Magyar